Spezzatino d'agnello alla romana (Lamsvlees op Romeinse wijze)

home > recepten-uit-italie > Spezzatino d'agnello alla romana (Lamsvlees op Romeinse wijze)

Verwarm de boter met wat olijfolie en bak hierin het lamsvlees tot het rondom rond bruin is.
Voeg wat gesneden spek, de knoflook, rozemarijn en de ansjovisfilets toe en laat 10 minuten smoren. Kruid nu met peper en zout..
Voeg bouillon en wijn toe. Breng het mengsel eerst aan de kook. Verminder dan het vuur en laat het vlees ca. 30-40 minuten gaar stoven. De laatste 10 minuten haal je het deksel van de pan. Als het vlees gaar is, haal je het uit de pan en houd het warm..
Leg het vlees op een serveerschotel. Overgiet met de saus en bestrooi met gehakte peterselie..
Tip: Voor een pittige toets kan je nog wat ontpitte groene olijven door de saus roeren.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

700 g lamsvlees in blokjes van 2,5-3 cm – 20 g boter – olijfolie – 50 g spek – 1 teentje look – rozemarijn – 6 ansjovisfilets – 2 dl rode wijn – 1 dl groentenbouillon

Wat heb je nodig?

Braadpan, serveerschotel.