Gehaktknoedels

home > recepten-uit-oostenrijk > Gehaktknoedels

Van de bloem, water en zout een niet te stevig deeg maken. Uitrollen en er dan rondjes met een doorsnede van 7 1/2 cm uitsteken.
Het vlees zeer fijn hakken. Mengen met zeer fijngehakte ui en knoflook. Hiervan balletjes maken.
Op elk deegrolletje een balletje leggen en het balletje omwikkelen met het deeg, zodat de vulling niet meer te zien is. De randen goed aandrukken. Eventueel eerst de randen met warm water nat maken. De knoedels in kokend water met ruim zout in ca. 15-20 minuten gaar laten worden. Laten uitlekken, op een schaal leggen en overgieten met gesmolten boter.





Ingrediënten voor 4 personen

deeg: 500 g bloem – zout – water
vulling: 100 g gebraden varkensvlees – 100 g gebraden rundvlees – 150 g gebraden gehakt – 1 ui – 1 teentje knoflook – zout en peper – majoraan – 1-2 eetlepels boter