Gevulde paprika's met gehakt
home > recepten-uit-oostenrijk > Gevulde paprika's met gehakt
Was de paprika’s en snijd de kapjes eraf. Verwijder zaad en zaadlijsten. Pel de ui en hek hem fijn. Verhit de olie en bak de ui hierin glazig. Voeg het gehakt toe en laat al roerend op hoog vuur bakken tot het gehakt verkleurt. Neem dan de pan van het vuur.
Voeg de rijst, het ei en de marjolein toe. Pel het teentje knoflook en pers het uit boven de pan. Was de peterselie, schud de blaadjes droog, hak ze fijn en voeg ze eveneens toe. Breng op smaak met weinig zout. Vul de paprika’s vervolgens met het vleesmengsel en zet de kapjes er weer op. Breng de bouillon aan de kook. Zet de gevulde paprika’s in een ruime pan, schenk er de bouillon bij en laat ze met gesloten deksel in ca. 40 minuten gaar worden. Giet er indien nodig nog wat hete bouillon bij. Neem de paprika’s uit de pan, doe ze over in een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm.
Vermeng het achtergebleven vocht in de pan met de zure room en de tomatenpuree en verhit dit mengsel kort. Breng de saus tenslotte op smaak met wat paprikapoeder en zout en dien apart op.
Hierbij passen gekookte aardappelen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote paprika’s (rode of groene) – 1 middelgrote ui – 2 eetlepels olie – 400 g gehakt, half-om-half – 100 g gare rijst – 1 ei – 1 theelepel fijngewreven marjolein – 1 teentje knoflook – 1 bosje peterselie – zout – 1/4 liter runderbouillon (van tablet mag) – 125 g zure room – 4 eetlepels tomatenpuree – snufje scherp paprikapoeder