Goulash uit Salzburg

home > recepten-uit-oostenrijk > Goulash uit Salzburg

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd al het vlees in blokjes van ca. 2 cm en doe de stukjes in een kom. Snijd het rookspek in dunne reepjes en doe ze met de losgeklopte eieren ook in de kom.
Pel de ui en het teentje knoflook en snipper ze zeer fijn. Verhit de olie in een grote braadpan en bak ui en knoflook in 4 minuten goudgeel en zacht. Voeg het vlees en het spek toe en bak het vlees (eventueel in gedeelten) 4 minuten op laag vuur. Voeg hieraan de bouillon en wijn toe en vermeng dit alles met basilicum, peterselie en oregano. Laat ca. 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg dit vlees-bouillonmengsel toe aan de rijst, schep nog even om en dek het geheel af. Laat alles in ca. 5 minuten door en door warm worden op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en schep het geheel nog eenmaal om.
Serveer direct en geef hierbij een frisse salade van het seizoen. Bijvoorbeeld een sla van tomaten, komkommer, radijsjes en fijngesneden kropsla met een dressing van olie, azijn, een beetje mosterd en suiker.





Ingrediënten voor 4 personen

Een goulash zonder paprika, die door de gebruikte kruiden een enigszins Italiaans smaakje krijgt.

Voor 4 personen:
300 g snelkookrijst – 300 g mager rundvlees – 300 g kalfsvlees – 300 g mager varkensvlees – 50 g mager rookspek in plakjes – 2 kleine eieren – 1 ui – 1 teentje knoflook – ca. 7 eetlepels zonnebloemolie – 2 dl vlees- of kippenbouillon (van tablet mag) – 1/2 dl droge witte wijn – 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum of 1 1/2 theelepel gedroogde – 2 eetlepels fijngehakte peterselie – 1/2 theelepel gedroogde oregano – 2 theelepels zout – 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper