Keizersomelet

home > recepten-uit-oostenrijk > Keizersomelet

De rozijnen in lauwwarm water afspoelen, goed laten uitlekken en in een kopje doen. Met de rum of sinaasappelsap besprenkelen en marineren. De eiwitten met 2 eetl. suiker stijfkloppen. Afgedekt op een koele plaats zetten. De eidooiers met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout schuimig kloppen. De gezeefde bloem en de melk erdoor roeren en tenslotte ook de rozijnen. Het geklopte eiwit er beetje bij beetje doorscheppen. In 2 grote teflonpannen ruim 1/4 van de boter verwarmen. Het beslag in de pannen gieten en op een laag vuur de onderzijde goudbruin bakken. De omeletten met 2 vorken in stukjes verdelen en tegelijkertijd omkeren; de rest van de boter in vlokjes toevoegen. De amandelen ook toevoegen. De omelet verder bakken tot de stukjes goudbruin zijn. Met poedersuiker bestuiven en meteen serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Ontbijt- lunchgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g rozijnen
6 eetl. rum of sinaasappelsap
8 eieren gescheiden
8 eetl. suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 snufje zout
200 g tarwebloem
4 deciliter melk
125 g koude roomboter
100 g amandelen
poedersuiker voor het bestuiven