Klassieke Wienerschnitzel

home > recepten-uit-oostenrijk > Klassieke Wienerschnitzel

Kruid de bloem met peper en zout en wentel de schnitzels hierin. Schud het teveel aan bloem van het vlees. Klop het ei los met water en haal de schnitzels hierdoor. Druk ze direct in het broodkruim zodat ze rondom goed bedekt zijn. Bak de schnitzels op niet te hoog vuur gaar en bruin.
Spoel de ansjovis af en dep ze droog. Halveer de gevulde olijven en hak het wit en eigeel van de eieren apart. Leg op elk stuk vlees een ansjovisfilet, schuin zodat het vlees als het ware in twee delen wordt verdeeld. Leg aan de ene kant van deze ansjovisfilet op elk stuk vlees een bergje eiwit en aan de andere kant een bergje eigeel. Druk de halve olijven hierin en garneer met citroen.
In Wenen gebruikt men geen paneermeel uit een pakje voor de kalfsschnitzels, maar bij voorkeur geraspt droog broodkruim van oude ‘Kaiserbrötchen’.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfsschnitzels – bloem – peper en zout – 1 groot ei – 1 eetlepel water – droog broodkruim (of paneermeel) – boter om te bakken – 4 ansjovisfilets – 4 gevulde olijven – 2 hardgekookte eieren – 4 plakjes citroen