Alakondre
home > recepten-uit-suriname > Alakondre
Snijd het vlees zo mogelijk in blokjes verhit de olie en bak het even bruin. Haal de kip uit de pan en fruit de uien en de knoflook in het overgebleven bakvet. Doe daar de drinkbouillon bij, voeg ketjap, azijn, basterdsuiker toe, roer alles door elkaar en voeg op het laatste de satésaus toe. Doe de kip erin en langzaam gaar sudderen; doe eventueel een kopje water bij.
Dit gerecht is heel erg lekker met rijst, kouseband, prinsesenboontjes, taugé en alle soorten van Chinese groenten. Alleen moet men de groente even in heet water wellen.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg kippen- en/of ander vlees
3 grote uien
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon
2 eetl. azijn
9 eetl. ketjap
4 eetl. ketchup
6 eetl. bruine suiker
1 eetl. sambal
1 ons pindasatésaus liefst in droge vorm.
3 eetl. olijfolie.