Djangan bening (Javaanse groentensoep)

home > recepten-uit-suriname > Djangan bening (Javaanse groentensoep)

Doe in een ruime pan 1 liter water met daarin 1 eetl. zout en 2 eetl. bruine suiker en 1 grote gesneden ui aan de kook. Zodra het water borrelt, de groenten erin doen en door laten koken tot de groente gaar is (ongeveer 10 minuten).
Opmerkingen: Als bijgerecht wordt geserveerd:
droog gebakken terie (gezouten kleine visjes) of bakkeljauw
en natuurlijk een theelepeltje sambal oelek, gemaakt van fijngeperste rode peper, uien, trasie, zout en tamarinde.





Ingrediënten voor 4 personen

Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

Diverse groenten per soort of gecombineerd:
kouseband
kool
fijne taughe
klaroen (grote of fijne)
in blokjes gesneden groene papaja
bita-wiri
en verder:
Zout
Bruine suiker
1 ui