Fiadoe (gevulde deegtaart)
home > recepten-uit-suriname > Fiadoe (gevulde deegtaart)
maak een zacht deeg van de bloem met 2 eetl. boter, de bakpoeder of het opgeloste gist
2 eetl. basterdsuiker, de vanille, de los geklopte eieren en de melk
Het deeg moet zacht maar wel goed uit te rollen zijn.
Laat het 1 uur bedekt staan om te rijzen. Vermeng de rest van de basterdsuiker met de ingrediënten voor de vulling.
Smeer boter in een bakblik en beleg deze met een dun uitgerold stuk deeg, waar je weer boter op smeert.
Doe daarop iets van de vulling en Snijd nu stukjes uit de rest van het deeg, rol ze dun uit
smeer er boter op en beleg ze ook met een weinig van de vulling.
Rol de belegde stukjes op en leg ze met open kant naar boven, naast elkaar op de deegbodem in het bakblik.
U kan of mag ook lange rollen maken,die u in stukken snijdt.(doe wat makkelijk is)
Vouw de rand van het deeg aan de zijkanten naar binnen. Maak een mengsel van de melk
beetje suiker en de rest van de gesmolten boter. Besprenkel de fiadoe met iets van dit mengsel
Doe dit nog enige keren tijdens het bakken en op het eind van de bak-tijd nog een keer.
Ingrediënten voor 4 personen
Taart
Ingrediënten voor 4 personen:
250 g gezeefde bloem
250 g zachte boter
100 g basterd suiker
1,5 theel. baksoda,bakpoeder of gist
enkele druppels vanille
2 eieren
1,5dl melk
Vulling:
50 g gehakte amandeltjes 50 g sukade 150 g krenten en rozijnen in rum geweekt 1 theel. kaneel 4 druppels amandelgeest 1,5 dl melk (1 kopje)