Gevulde Sopropo

home > recepten-uit-suriname > Gevulde Sopropo

Was de sopropos en snijd ze in 2 stukken.
Extra grote sopropos in 3 delen!
Snijd het binnenste er uit (zaadjes enz.)
Zet de wadjan of wok op het vuur met een bodempje
plantaardige olie. Meng het gehakt met de fijngeknepen
knoflook en zout en zwarte peper. Bak het samen met de anijsster halfgaar.
Gebruik het gehakt nu als vulsel voor de sopropo.
In de wok nu een lepel olie bijvoegen. Even opbakken met 1 tomaatje
fijngesneden. Samen met de eerder eruit gehaalde anijsster.
De gevulde sopropo er in even laten bakken en dan op zacht vuur
gaar stoven met het laurierblad en de pimentkorrels.
Even op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Opdienen met rijst!.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 sopropos
250 g half om half gehakt
3 teentjes knoflook
1 anijsster
1 blikje tomatenpuree
zout en zwarte peper
1 tomaat
1 laurierblad
5 pimentkorrels