Hereri

home > recepten-uit-suriname > Hereri

Was de bakkeljauw. En kook in ruim water ongeveer 1 kwartier. Het meeste zout is dan er af.
Haal de graten eruit. Breek dan in stukjes (pluizen)
Snij de kookbananen elk in 4 stukken.
Schil de aardappel, kookbanaan en nappis, zet ze te kook in ruim water, 10 minuten.
De kookbanaan eerder er uit halen, die is eerder zacht.
Pan op vuur met de margarine of olie.
Doe de geneden tomaat en gesneden ui. in de pan en licht aanfruiten.
Voeg de bakkeljauw toe. Even laten bakken. 3 theelepeltjes tomatepuree bijvoegen.
wat water (miniem) en zw peper bijvoegen. Tot er een lekker sausje ontstaat.
garneer de banaan, de zoete aardappel en nappi op een schaal. Snij een tomaat in plakjes.
De bakkeljauw en saus er bovenop.
tomaat in plakjes snijden en rondom leggen.
Opdienen met rijst. Als extra wat komkommer uit de zuurpot in een klein schaaltje leggen.
Tip:
De nappi kan weggelaten worden als u die niet kan vinden.
Er zou ook per persoon 1 gekookt ei bij kunnen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 cassave (toko).
2 kookbananen (toko).
4 zoete aardappelen (toko)
4 nappis (toko)
1 pakje bakkeljauw (250 g) (toko)
2 tomaten
1 ui.
tomatenpuree
knoflook 2 teentjes
1 ui en 1 tomaat.
maggiblokje
margarine ongeveer 50 g