Lumper (Gevulde kleefrijst)

home > recepten-uit-suriname > Lumper (Gevulde kleefrijst)

De ketang net zo opzetten als witte rijst. Voeg alleen 2 kopjes Santen en de zout toe.
De stukjes kip lichtbruin bakken met zout en de koenjit.
knoflook fijnmalen met stukjes ui en mengen met fijngewreven kemiries en Djinten.
Doe het mengsel in een pan en voeg 2 kopjes Santen toe. Breng aan de kook.
Voeg de sereh en de Salam bladeren er aan toe. Alsook de suiker. en de kip
Laat op middelmatig vuur en roer goed om tot er een dikke brei ontstaat.
Pak een beetje ketang doe er wat vulling in. Een beetje van de geroosterde kokos erop en maak er een dik rolletje van.
Wikkel dit in het bakpapiertje.
Doe de rest op de zelfde manier.
Dit is nou een heerlijk tussendoortje.
Tip:
Origineel moet de ketang in een pisangblad.





Ingrediënten voor 4 personen

Tussendoortje

Ingrediënten voor 4 personen:

ketang 500 g (in zakjes)
santen ongeveer 4 kopjes.
3 theel. zout.
1 kip het vlees in stukjes gesneden.
2 uien
2 knoflookteentjes
5 kemiries
3 theel. Djinten
1 mespunt Koenjit
geroosterde fijngemalen kokos (half bakje)
2 Salamblaadjes
1 stukje Sereh.
3 theel. suiker
velletjes bakpapier