Magere varkenslappen

home > recepten-uit-suriname > Magere varkenslappen

Meng de djinten, djahe, ketoembar knoflook en trassie in een ruime kom. Om de smaakstoffen goed te doen uitkomen wordt of 1 kopje alcohol toegevoegd (Borgoe, Vodka of Martini) of wordt van het mengsel een pasta gemaakt door de 4 eetl. olie toe te voegen. Aan u de keus. Martini en vooral Borgoe genieten bij mij de voorkeur omdat ze zelf ook nog bijdragen aan de smaak. Het verdient de voorkeur om het varkensvlees eerst dicht te schroeien door ze 5 minuten te laten bakken in wat olie. De mooie bruine kleur die men meestal verwacht bij dit soort gerechten wordt dan makkelijker verkregen.
Voeg als het vlees dichtgeschroeid is de uien en tomaten, gesneden natuurlijk, toe en laat mee bakken. Voeg het kruidenmengsel toe aan het vlees en laat goed meebakken.

Voeg een weinig ketjap of soja saus toe, voeg een half kopje water toe en laat het vlees gaar sudderen. Deksel op de pan!

Giet de santen over het vlees als het gaar is en laat 10 minuten mee sudderen.

Maak de saus af met wat suiker en aromat.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg magere varkenslappen
2 eetl. djinten (gemalen komijn)
2 eetl. djahe (gemberpoeder) of een flinke verse gember
1 eetl. ketoembar
2 teentjes knoflook
1 theel. trassie
1 kopje Borgoe rum of Vodka of Martini of 4 eetl. zonnebloem olie
1 hele ui
1 tomaat
ketjap of sojasaus
1 blik santen (kokosmelk)
suiker
aromat