Moksi aleysi van bakkeljauw en gerookte kip
home > recepten-uit-suriname > Moksi aleysi van bakkeljauw en gerookte kip
De bakkeljauw goed uitkoken en droogbakken in olie. De gerookte kip uitpluizen en drogen 8 minuten in de magnetron.
Rijst goed wassen in de rijstcooker, al het water laten uitlekken. Bakkeljauw, gerookte kip, adjinomoto, witte peper, knoflook aromat, kokosmelk en water toevoegen. Dit alles afdekken met de koolblaadjes.
Stekker in het stopcontact en de moksie alesie koken en 2 keer het knopje (de “hoge” stand om de pan aan de kook te brengen) indrukken en dan pas de deksel van de ricecooker halen. (moet je er wel één hebben, anders gewoon koken tot het gaar is).
Omroeren en klaar is kees.
Hierbij een lekkere koolsalade en wat sambel, jongen dan kan de wereld vergaan.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
Dit gerecht kan snel en makkelijk in de ricecooker worden bereid.
600 g bakkeljauw (stokvis, bacalão)
1 pond gerookte kip
5 bekers gestoomd rijst
2.5 beker kokosmelk
2.5 beker water
1 eetl. adjinomoto
3 eetl. gebakken uitjes
1 theel. knoflook
1 eetl. aromat
1 theel. witte peper
5 eetl. olie
4 koolblaadjes