Pindasoep met gehakt
home > recepten-uit-suriname > Pindasoep met gehakt
Gehakt rul bakken, een flinke ui fijngesneden meebakken, nadat de ui iets gebruind is een aantal teentjes knoflook toevoegen en even meebakken. Een pot pindakaas zacht laten smelten. Bouillon toevoegen totdat er een romige soep ontstaat.
Daarna de schoongemaakte en doormidden gesneden spruitjes bij de soep doen. Het geheel zachtjes laten koken tot de spruitjes gaar zijn.
Ondertussen een paar eieren hard koken en in stukjes door de soep doen. Op het laatst een pakje taugé een paar minuten mee laten koken. De soep afmaken met kokosmelk, ketjap, zout, peper, een handvol pinda’s en sambal naar smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g gehakt, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 pot pindakaas, 1 l bouillon, 200 g spruitjes, 4 eieren, wat kokosmelk, pakje taugé ketjap, een hand vol pinda’s, zout. peper, sambal naar smaak