Stroop 2 (limonadesiroop)
home > recepten-uit-suriname > Stroop 2 (limonadesiroop)
Citrusvruchten kunt u uitpersen, andere vruchten moet u fijnmalen, waarna u het vruchtvlees uitknijpt in een zeef. Ananas kunt u het beste eerst langdurig koken. Gebruik hiervoor geen aluminium pan. Het zuur tast het aluminium aan waardoor de pan zwart wordt. De stroop kunt u op dezelfde manier maken als bij stroop voor essence. Wanneer u vruchtensap gebruikt, hoeft u geen water te gebruiken. Kook de suiker en het citroenzuur in het vruchtensap. Natuurlijk kunt u de smaak desgewenst versterken met wat extra essence. Stroop van vruchten of -sap altijd in de koelkast bewaren.
Ingrediënten voor 4 personen
Drankje
Ingrediënten:
Stroop van vers fruit of vruchtensap.
Heerlijk met sinaasappel, citroen, markoesa, ananas, zuurzak en andere wat zure vruchten. Eventueel kunt u ook vruchtensap uit een pak gebruiken. Ik gebruik zelf nog wel eens een pak sap van het merk Dubbeldrank.