Surinaams-Hindoestaanse bijgerechten voor Roti

home > recepten-uit-suriname > Surinaams-Hindoestaanse bijgerechten voor Roti

Schil en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 3 cm. Kook ze tot ze net gaar zijn, maar nog wel stevig zijn.

Dop de kouseband en snijd deze in stukken van ongeveer 5 centimeter.

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de kip in blokjes en laat deze trekken met de ingrediënten voor de marinade voor minimaal 2 uur.

Bak de kip in een wok aan met de olie en de uitjes. Voeg tijdens het bakken de kerrie toe. Als de kip gaar is een halve liter water toevoegen en dit aan de kook brengen. Als het water kookt het bouillonblokje erbij verkruimelen. (Je kunt ook eerst een halve liter bouillon aanmaken als je dat prettiger vindt).

De kouseband en de bataat toevoegen en zachtjes laten pruttelen tot de kouseband gaar is. Tussentijds even proeven of er nog Hindoestaanse kerrie bij moet. De saus dikt in door de aardappelen, maar wanneer deze te slap blijft kun je wat aardappelzetmeel toevoegen.

Serveren met roti’s en een mangochutney.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

±500 g bataat (zoete aardappelen bij de Toko)
500 g kouseband
500 g kipfilet of 4 kippenpoten
2 uitjes
hindoestaanse kerrie massala
1 blokje bouillon
(eventueel een beetje aardappelzetmeel om de saus in te laten dikken)
Voor de marinade:
2 theel. sambal
3 eetl. ketjap
4 teentjes knoflook
2 theel. ketoembar
½ theel. djinten
½ theel. djahe
½ theel. laos