Zuurpot (inmaakzuur)

home > recepten-uit-suriname > Zuurpot (inmaakzuur)

Snij de komkommer en wortels in dikke reepjes en de uien in halve ringen.
Ook de vruchten in niet te dikke reepjes op pinklengte.
Was alles goed.
Doe nu alles in de pot en voeg er het water en de azijn aan toe.
De Chinese suiker en het zout. 1 Surinaamse peper naar wens. (als u van heet houd).
Deksel op de fles en even ondersteboven houden en goed schudden.
Dan een doek erover en op een donkere plaats laten inweken.
Als u lauw water hebt gebruikt en goed geschud dan is dit na 3 uur al ingetrokken.
Normaliter smaakt het beter na 1 dag te hebben gestaan.
Tip:
Dit wordt veel bij nassie of andere rijstgerechten gegeten. Houdt u echt van pittig.
Snij dan 2 Surinaamse pepers in stukken en doe die bij de rest.
Ik sluit mij buiten alle mogelijke gevolgen en
aanvaard geen schadeclaims. Dit is geheel op uw eigen risico.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten:

Grote Inmaakpot (ouderwetse wekfles)
1 komkommer (jong en groen) Groene peer, rode uien, wortels.
3 tot 4 pimentkorrels. (2 kruidnagels mag ook) Azijn geconcentreerd 1 eetl.
zout 1 eetl.
Chinese suiker (toko) 2 tabletjes (zijn heel klein.)
gekookt lauw water.