Vanillerijstpudding met Pistachenootjes (uit Algerije)

home > recepten-uit-tunesie > Vanillerijstpudding met Pistachenootjes (uit Algerije)

Sinaasappel schoonboenen en schil eraf raspen (vrucht wordt verder niet gebruikt). Vanille stokje opensnijden. In pan melk met sinaasappelrasp, vanillestokje, rijst, mespunt zout en 75 g suiker aan de kook brengen. Rijst in ca 12 minuten heel zachtjes gaarkoken, af en toe roeren. Pistachenoten pellen, stugge velletjes en zout onder koud stromend water verwijderen. Noten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Overdoen in kom, kaneel en rest van suiker erdoor scheppen. Vanillestokje uit rijst nemen, merg (= zwarte zaadjes) eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst in vier schaaltjes scheppen en pistachenoten erover strooien. Warm of koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Toetje

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g dessertrijst, 50 g pistachenoten,
1 l volle melk, 100 g suiker,
1 sinaasappel, 2 theel. kaneelpoeder,
1 vanillestokje, zout.