Normandische Saus
home > sauzen > Normandische Saus
Smelt de boter in een pannetje, zonder het te laten kleuren, en roer er de bloem door tot een mooi glad sausje.
Voeg nu de warme visfumet geleidelijk toe; telkens een beetje als het vorige beetje geheel is opgenomen.
Laat het sausje nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Klop de eierdooier met de room in een kommetje los, roer er wat van de warme saus door en meng dit weer door de saus in het pannetje.
Roer de saus op een klein vuur goed door tot ze gebonden is.
Smelt de 20 gram boter in een klein pannetje en stoof hierin de gesneden champignons 10 minuten.
Voeg deze toe aan de saus.
Maak het geheel af op smaak met wat zout en peper.
Ingrediënten voor 4 personen
25 gram boter
20 gram bloem
2 dl visfumet
1 eierdooier
35 gram room
20 gram boter
60 gram champignons
peper
zout