Piccalilly
home > sauzen > Piccalilly
De groente goed schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Dit alles heel eventjes in heet water tegen de kook aanbrengen (blancheren).
De groente moet knapperig en stevig blijven.
Daarna goed uit laten lekken in een vergiet.
Maak een papje van de kruiden, de olie, de bloem en een scheutje azijn.
Kook nu in een grote pan de rest van de azijn.
Zodra deze kookt het kruidenmengsel al roerende toevoegen tot een gladde pap ontstaat.
Even doorkoken (de bloem moet gaar worden), dan de groente erbij doen en nog 1 minuut laten koken.
De massa kan nu in een schoongemaakte pot worden gedaan.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo schoongemaakte groente, zoals:
bloemkool – worteltjes – sperzieboontjes – snijbonen – komkommer – uitjes enz.
50 gram mosterdpoeder
40 gram tarwebloem
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
10 gram kerrie
20 gram suiker
10 gram zout
1 liter huishoudazijn
2 eetlepels olie