Pickles
Wrijf augurkjes en ajuintjes daags voordien in met zout en droog ze voor gebruik af met een zuivere handdoek. Reing de bloemkool en snijd in stukken en kook beetgaar in zoutwater. Voeg al de groenten samen in een kom.
De saus: Breng de azijn aan de kook. Meng al de kruiden in een kom en breek met een weinig witte azijn. Roer dit mengel onder de kokende azijn en laat nog even doorkoken. Dik zo nodig met een paar lepels aardappelpoeder. Doe er de groenten bij. Doe in bokalen en dicht die met vierdubbel cellofaanpapier. Na 14 dagen is hij gebruiksklaar.
Tip: naar wens kan men ½ liter azijn vervangen door water, dan is het minder sterk.
Ingrediënten voor 4 personen
1½ liter witte azijn
½ kg oplegajuintjes
½ kg augurkjes
½ kg bloemkool
100 g mosterdmeel
10 g curcumma
5 g gemberpoeder