Siciliaanse saus voor bij de spaghetti

home > sauzen > Siciliaanse saus voor bij de spaghetti

Hak de schoongemaakte paprika’s, ui en knoflook in de keukenmachine fijn. Laat dit mengsel 10 min. in de olijfolie zachtjes in de pan verwarmen. Hak de geschilde aubergine grof in de keukenmachine. Voeg het aan de inhoud van de pan toe. Hak de ontvelde en ontpitte tomaten grof en meng ze door de andere groente. Laat het geheel nog 20 min. smoren. Hak de ansjovisfilets fijn. Voeg de olijven toe en hak ze kort in de keukenmachine. Roer dit met de overige ingrediënten door de saus. Laat het geheel nog 10 min. smoren. Breng het eventueel op smaak met zout.





Ingrediënten voor 4 personen

2 paprika’s, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 dl olijfolie, 1 middelgrote aubergine, 1 kg tomaten, 4 afgespoelde ansjovisfilets, 80 g ontpitte olijven, 1 eetl. kappertjes, 1 theel. gedroogde basilicuum, 1 theel. chilipoeder, zout