Andere frikadellen
home > snacks > Andere frikadellen
Kan ook als avondhapje: draai het gehakt tot kleine balletjes, bak ze lekker knappend bruin en gaar. Steek ze aan een houten prikker en serveer met een sausje ipv bitterballen.
Week het brood in de melk en knijp het uit. Werk het dan door het vlees heen.
Bak het spek in een gesloten pan op een klein vuur uit. Schep de kaantjes er uit en fruit in het achtergebleven spekvet de zeer fijn gehakte ui.
Werk de kaantjes met ui eveneens door het gehakt en maak dit op smaak af met wat zout en peper. Doe er tenslotte nog een royale hoeveelheid fijngehakte peterselie doorheen en vorm er vingerdikke langwerpige worstjes van. Haal ze door het paneermeel en bak ze aan weerskanten bruin en gaar in de hete boter
Ingrediënten voor 4 personen
250 g varkensgehakt;
250 g kalfsgehakt;
1/8 l melk;
2 sneden wit brood;
30 g blokjes spek;
1 ui;
zout; peper;
peterselie;
50 g paneermeel;
40 g boter