Champignontoast

home > snacks > Champignontoast

Snijd de kippenlevers in vieren, bak ze in 1 eetlepel boter in 5 minuten
bruin en voeg zout en peper toe.
Bak de sjalot met de tijm 10 minuten zachtjes in 1 eetlepel boter.
Hak 200 g champignons heel fijn en besprenkel ze met citroensap.
Voeg ze aan het sjalotmengsel toe en laat het vocht verdampen.
Voeg de room toe en laat die iets inkoken.
Bak de spekjes in een anti-aanbakpan in 8 minuten knapperig.
Snijd de rest van de champignons in plakjes en bak die 5 minuten in de rest
van de boter.
Hak de kippenlevers grof en meng ze met de spekjes en het champignonmengsel.
Serveer de bereiding op toast en garneer met de plakjes champignons en
peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

3 hele kippenlevers
3 eetlepels boter
peper, zout
1 fijngesnipperd sjalotje
1 theelepel tijm
300 g champignons
2 theelepels citroensap
2 eetlepels room
100 g ontbijtspek in heel kleine dobbelsteentjes
4 geroosterde sneetjes wit casinobrood
fijngehakte peterselie