Gehaktbuideltje van fillodeeg
home > snacks > Gehaktbuideltje van fillodeeg
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Pel en snipper het teentje knoflook.
Snijd het spek in smalle reepjes.
Verhit de olie en bak het gehakt met de knoflook, de shoarmakruiden en de
spekjes rul en bruin.
Laat het mengsel afkoelen.
Laat intussen het fillodeeg, afgedekt met huishoudfolie en een theedoek,
ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het deeg in de lengte in drieën en snijd deze repen in 5 vierkantjes.
Leg steeds 3 vierkantjes schuin op elkaar, verdeel er het gehaktmengsel over
en druk de buideltjes dicht.
Bestrijk ze met de boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten
bruin en gaar.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kleine prei
1 teentje knoflook
50 g ontbijtspek
½ eetlepel olie
150 g kalfsgehakt
1 eetlepel shoarmakruiden
3 velletjes fillodeeg
20 g gesmolten boter