Aardappel-wortel rosti
home > spar-recepten > Aardappel-wortel rosti
Per portie: energie 604 KJ, 146 Kcal, 2 g. eiwit, 9 g. vet, 18 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Wijnadvies:
Spar Huiswijn wit, Zuid Afrika
Succestip:
Als een zijde gebakken is en omgekeerd, beleggen met plakken oude kaas. Dan in de oven de kaas laten smelten.
Kook de aardappelen in water met wat zout gaar. Laat ze even afkoelen en pel de schil er af. Snijd de aardappelen in dunne reepjes of rasp ze op een grove zeef.
Voeg de wortelreepjes, sjalotten en tijm er aan toe en meng dit voorzichtig door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit in een koekenpan met teflonlaag de boter en olie. Schep nu het aardappel-groentemengsel in de pan en druk dit geleidelijk aan alle kanten goed en gelijkmatig aan. Bak aan een zijde goudbruin en draai voorzichtig om en bak de andere zijde bruin.
Snijd de rosti in puntjes en serveer het als bijgerecht of als lunchgerecht op een rucolasla.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 middelgrote, geraspte wortels(reepjes) – 5 middelgrote, in de schil gaar gekookte, aardappelen – 2 fijngesneden sjalotten – 2 theelepels verse tijmblaadjes – versgemalen peper en zeezout (Verstegen) – 2 eetlepels zonnebloemolie (Spar) – 1 eetlepel boter of margarine