AARDAPPELEN MET RUNDVLEES, WORTEL, UI EN SELDERIJ
home > spar-recepten > AARDAPPELEN MET RUNDVLEES, WORTEL, UI EN SELDERIJ
Per portie: Energie 1481 Kj 355 Kcal Eiwit 27 g. Vet 16 g. Koolhydraten 26 g.
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 tot 1 1/2 uur stoven
Wijnadvies:
Cabernet Sauvignon/Syrah, Meknes, Marokko
Succestip:
Ook lekker met bijv. lams- of kalfsvlees in plaats van rundvlees. De bereidingstijd wordt daarmee de helft korter!
Kruid de runderpoulet met peper, zout en karweizaadjes. Schroei het vlees vervolgens in een braadpan met dikke bodem met boter om en om dicht. Voeg vervolgens de wortel, ui, prei en knolselderij toe en laat deze even meebakken. Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vleesmengsel 1 tot 1 1/2 uur zachtjes doorkoken totdat het vlees gaar is.
Voeg na 1 uur de aardappelblokjes toe en laat deze meekoken totdat het vlees gaar is. Voeg op het laatste moment bladselderij toe.
Serveer het gerecht samen met het vocht in diepe borden.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g. mager runderpoulet in blokjes gesneden
zout en versgemalen peper
1/2 theelepel karweizaadjes (Verstegen)
1 eetlepel boter of margarine (Spar)
500 g. vastkokende aardappelen in blokjes gesneden
1 liter vleesbouillon (Spar)
1 winterwortel in blokjes gesneden
200 g. prei in ringen gesneden
1 grote ui grof gesneden
1/2 verse knolselderij in blokjes gesneden
2 eetlepels gesneden bladselderij