AARDAPPELPUREE MET OLIJVEN, OLIJFOLIE EN GEROOSTERDE ZALM
home > spar-recepten > AARDAPPELPUREE MET OLIJVEN, OLIJFOLIE EN GEROOSTERDE ZALM
Per portie: Energie 2344 Kj 559 Kcal Eiwit 29 g. Vet 32 g. Koolhydraten 41 g.
Bereidingstijd: 35 minuten
Wijnadvies:
Chardonnay Castel, Vin de pays d’Oc, Zuidoost Frankrijk
Succestip:
Ook lekker met groene of rode pesto in plaats van olijven.
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet het vocht af en maak een puree samen met gehakte olijven en extra vièrge olijfolie. Breng de puree op smaak met peper en zout en roer het geheel tot een gladde massa. Houd de puree warm tot gebruik.
Dep de zalmfilets droog en kruid de ontdooide of verse zalmfilets met peper en zout en wrijf ze in met olijfolie. Rooster de zalmfilets vervolgens in een grillpan, ca. 5 minuten aan beide zijden. De zalm mag niet helemaal gaar worden, anders wordt deze droog.
Meng in de tussentijd in een kom de gemengde sla met de dressing. Schep de aardappelpuree op voorverwarmde borden, verdeel de sla rondom en plaats de zalm in het midden. Garneren het gerecht met citroenpartjes en gehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
800 g. kruimige aardappelen
6 eetlepels extra vièrge olijfolie (Bertolli)
20 fijngehakte zwarte olijven (Carbonell)
zout en versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
4 stukken zalmfilet (500gr.), diepvries of vers
1 zak gemengde slasoorten
4 eetlepels dressing naturel (Spar)
8 citroenpartjes
2 eetlepels versgehakte peterselie