Aardappeltaartje met gepocheerd ei en ansjovis
home > spar-recepten > Aardappeltaartje met gepocheerd ei en ansjovis
Kook de aardappelen gaar, laat even afkoelen en snij ze dan in plakjes.
Pocheer de eieren kort in net niet kokend water met een scheutje azijn.
Bak de salieblaadjes krokant in hete olie.
Meng de olijfolie met de balsamico, breng op smaak met peper en zout .
Schik op elk boord een rondje aardappelplakjes, leg daarop een
gepocheerd ei, 2 ansjovis en bestrooi met kappertjes.
Besprenkel met de dressing en werk af met parmezaanschilfers en
gefrituurde salie blaadjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht 30 min. / 4 personen
Ingrediënten
• 4 grote aardappelen, geschild
• 4 eieren
• scheutje azijn
• 8 gemarineerde ansjovis
• 2 eetl. kappertjes, grof gehakt
• 70 g parmezaanschilfers
• 8 blaadjes verse salie
• 4 eetl. olijfolie
• 2 eetl. balsamico azijn
• peper en zout