Ananas halve maantjes met bosbessensaus

home > spar-recepten > Ananas halve maantjes met bosbessensaus

bereidingstijd: 45 minuten
Per portie: Energie 2769 kj./ 658 kcal. Eiwit 8 g. Vet 39 g. Koolhydraten 71 g.

Wijnadvies:
Muscadet de Beaumes de Venise

Succestip:
Houd enkele bosbessen achter voor de garnering.
Breng de suiker met het water en het vocht van de ananas aan de kook en kook dit tot een lichte stroop (niet kleuren!) Snijd de ananas in kleine stukjes en kook deze samen met de rozijnen in de stroop even mee. Laat dit dan afkoelen. Leg de bladerdeegplakken uit op een, licht met bloem bestrooid, werkvlak. Bestrijk de randen van de bladerdeegplakken met het losgeklopte ei. Leg in het midden van elke plak een hoopje van de ananas-rozijnen massa en druk het deeg bij de punten op elkaar. Steek hier nu met een gekartelde steker of een rond kommetje of glas, halve maantjes uit. Leg deze halve maantjes op bakpapier of een tefal bakplaat met een tussenruimte van 2 cm. Bestrijk ze met los-geklopt ei, laat het even rusten en bak ze vervolgens af in een voorverwarmde oven op 180°C. in ca. 8 tot 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn! In de geopende oven warm houden tot gebruik. In de tussentijd de bosbessen verwarmen in hun eigen vocht. Eventueel licht binden met allesbinder en ook warm houden tot gebruik. De halvemaantjes op voorverwarmde borden plaatsen en de bosbessensaus rondom gieten en garneren met poedersuiker.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

8 plakjes bladerdeeg diepvries (Koopmans)
1 losgeklopt ei
4 plakken ananas uit blik (Spar)
4 eetlepels rozijnen (Spar)
100 g. suiker (van Gilse)
3 eetlepels water
1 potje bosbessen op sap (Jonker Fris)
1 theelepel allesbinder (Honig)
poedersuiker om te garneren bloem