Antichuco’s (geroosterde gemarineerde rundvleesspiesje)

home > spar-recepten > Antichuco’s (geroosterde gemarineerde rundvleesspiesje)

Per portie: Energie 1116 Kj
266 Kcal
eiwit 41 g
vet 9 g
koolhydraten 7 g

Wijnadvies:
Estola, Mancha, Noord Spanje.

Succestip:
ook lekker met kip of varkensvlees i.p.v. kogelbiefstuk
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en voeg de kogelbiefstukblokjes er aan toe. Laat het geheel afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten marineren. Rijg de biefstukblokjes vervolgens aan de spiesjes. Bereid de tacosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik. Bestrijk de spiesjes licht met olijfolie en rooster ze in een grillpan in ca. 5 minuten aan alle kanten goudbruin van buiten en rosé van binnen. De spiesjes serveren op een bedje van tacochips. Serveer de tacosaus apart.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen
600 g kogelbiefstuk in blokjes van 2 cm.
1 potje tacosaus (Santa Maria)
1 zak tortillachips
houten spiesjes

Voor de marinade:
6 eetlepels rode wijnazijn (Fuchës)
1 fijngesneden rode Spaanse peper, zonder zaadjes
3 teentjes uitgeperste knoflook
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel olijfolie (Carbonell)
versgemalen peper en zout + 30 minuten marineren