Argentinie: Pavita Rellena a la criollo (Kalkoenrolletjes met creoolse vulling)

home > spar-recepten > Argentinie: Pavita Rellena a la criollo (Kalkoenrolletjes met creoolse vulling)

Per portie: energie 2225 KJ, 531 Kcal, 46 g. eiwit, 35 g. vet, 12 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Wijnadvies:
Cabernet Sauvignon Tempranillo, Argentinie

Succestip:
Snijd de rolletjes in plakjes en serveer als borrelhapje.
Snijd de perzik in kleine blokjes. Verhit een ruime pan en laat hier 25 g. boter in uitbruisen. Bak de ui hierin glazig en laat deze afkoelen.

Voeg de ui aan het gehakt toe evenals de overige ingrediënten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Klop de kalkoenplakjes tussen plasticfolie goed plat en leg ze op het werkvlak. Bestrijk deze vervolgens met het gehaktmengsel en rol stevig op. Bind de rolletjes dicht met keukentouw.

Verhit de overige boter en bak hierin de rolletjes op niet te hoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct met chilisaus, sla en rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1 klein blikje perziken (Spar) – 75 g. boter – 1 fijngesneden ui – 250 g. gemengd gehakt – 1 snede witbrood – 2-3 theelepels gedroogde oregano (Verstegen) – 2 eetlepels fijngehakte olijven (Carbonell) – 1 losgeklopt ei – versgemalen peper en zout – 8 niet te grote kalkoenschnitzels (50 g. per stuk) ongepaneerd – zoethete chilisaus (Go Tan)