Aubergine Provençale
home > spar-recepten > Aubergine Provençale
bereidingstijd: 35 min + 10 minuten in de oven
Per portie: Energie 506 kj./ 120 kcal Eiwit 2 g. Vet 10 g. Koolhydraten 6 g.
Wijnadvies:
Chardonnay Castel, Vin de Pays d’Oc, Zuidoost-Frankrijk.
Succestip:
U kunt in plaats van krab ook garnalen gebruiken.
Halveer de aubergines en hol het vruchtvlees uit de aubergines. Snijdt het vruchtvlees van de aubergines in kleine blokjes en besprenkel de uitgeholde aubergines en het vruchtvlees met wat citroensap. Fruit in een ruime pan de sjalotjes met de knoflook, champignons en blokjes vruchtvlees aan. Voeg dan de tomaatblokjes, peterselie en het krabvlees er aan toe en even laat dit meegaan. Flambeer dit nu met de cognac en blus dit af met de vermouth en de room. Kruid dit nu met peper, zout en paprikapoeder. Voeg dan de paneermeel toe en laat dit even binden. Plaats dan de aubergine-helften op een ovenplateau en vul de helften met deze massa. Bestrooi dan met de Parmezaanse kaas en bak het in 10 minuten goudbruin af in de oven op 200°C.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
2 (niet te grote) aubergines
2 fijngesneden sjalotten
8 fijngesneden champignons
1 vleestomaat (alleen het vruchtvlees, in blokjes)
100 g. fijngesneden crabmeat (Deepblue)
1 fijngesneden teentje knoflook
1 theelepeltje paprikapoeder (Silvo)
2 eetlepels gehakte peterselie (Silvo)
2 eetlepels droge vermouth
2 eetlepels cognac
versgemalen peper en zout
4 eetlepels slagroom
3 eetlepels paneermeel (Spar)
2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
citroensap