Avocado gevuld met rivierkreeftjessalade
home > spar-recepten > Avocado gevuld met rivierkreeftjessalade
Per portie: Energie 1168 KJ, 279 Kcal, 168 g. eiwit, 17 g. vet, 15 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Wijnadvies:
Serveer hierbij een geurige Chablis uit de Bourgogne, Frankrijk. Dit is een perfecte begeleider van schelp- en schaaldieren.
Succestip:
Bereid het gerecht ook eens met Hollandse garnalen of gerookte zalm.
Halveer de avocados en verwijder de pit. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Hol de avocados uit met een lepeltje of een aardappelboortje en besprenkel het vruchtvlees met het overige citroensap. Bewaar de helften tot gebruik in de koelkast.
Meng nu de avocado in een kom met de rivierkreeftensalade, bieslook en chilisaus. Controleer op smaak en kruid eventueel extra met peper en zout.
Nu de avocadohelften vullen met het mengsel. Garneer de salade met bieslooktakjes en partjes
citroen.
Serveer de toast apart.
Ingrediënten voor 4 personen
Voorgerecht voor 4 personen
- 2 avocados – sap van 1/2 citroen + 4 partjes – 2 bakjes rivierkreeftensalade 300 g. (Menken) – 1 eetlepel zoete Chilisaus (Spar) – versgemalen peper en zout – 2 eetlepels fijngesneden bieslook en takjes voor de garnering – vers geroosterde toast