Beef Sweet and sour met bami (Japan)
home > spar-recepten > Beef Sweet and sour met bami (Japan)
Per portie: Energie 2900 Kj 691 Kcal eiwit 48 g. vet 33 g. koolhydraten 51 g.
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten voorbereiding
Wijnadvies:
Syrah Rosé, Cercle de la Grappe, Vin de pays d’Oc, Frankrijk.
Succestip:
Lekker met reepjes omelet, gebakken uitjes en komkommersalade.
Marineer de biefstukreepjes ca. 20 minuten in de Sweet and Sour saus. Schep het vlees uit de marinade en bewaar de marinade tot verder gebruik. Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de biefstukreepjes, in porties, goudbruin en krokant. Houd ze warm tot gebruik. Giet de overige olie in de pan en verhit deze op hoog vuur. Voeg de roerbakgroenten en taugé toe en roerbak deze 2 tot 3 minuten. Voeg ook de overgebleven marinade toe samen met een scheutje water. Breng het geheel aan de kook en voeg daarna ook het vlees weer toe. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper. Verhit de bami in de magnetron of bak hem op in een koekenpan. Verdeel de bami over de borden en schep hierover het vlees-groentenmengsel.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
500 g. biefstukreepjes
150 g. taugé
250 g. Oosterse roerbakgroenten
1 flesje Sweet and Sour (Conimex)
5 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
1000 g. kant en klare bami (Spar)
zout en versgemalen peper