Bevroren appelsabayon met abrikozen

home > spar-recepten > Bevroren appelsabayon met abrikozen

bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur opstijven in de vriezer
Per portie: Energie 2033 kj./ 484 kcal. Eiwit 8g. Vet 6 g. Koolhydraten 91 g.

Wijnadvies:
Zeller Niersteiner Gutes Domtal Auslese, Pfalz, Duitsland

Succestip:
De massa kunt u ook in een langwerpige cakevorm gieten en laten opstijven. Later kunt u hier dan plakken van snijden.
Breng de gewelde abrikozen met 2 dl. water en 100 g. suiker aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes koken en laat het in dit vocht afkoelen. Breng dan de appelblokjes met het water, de wijn, de suiker, de Calvados en het citroensap aan de kook en laat dit 2 minuten zachtjes koken. Laat dit vervolgens afkoelen. Meng dit met de eieren, de eidooiers en de suiker goed door elkaar. Klop dit, in een heetwaterbad, schuimig tot handwarmte ( 37°C.). Neem dit uit het waterbad en klop dit tot dat het is afgekoeld. Schep de massa in de vormen en plaats dit in de diepvries. Dit moet ongeveer 2 uur bevriezen. Haal de sabayon uit de vormen en leg dit op gekoelde borden. Garneren met de abrikozen, appelpartjes en blaadjes munt.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

2 eieren
3 eidooiers
100 g. suiker (van Gilse)
1 dl. zoete witte wijn 3/4 dl. Calvados (slijterij)
50 g. suiker + 1 dl. water
1 appel in blokjes + 1 eetlepel citroensap
200 g. gewelde abrikozen (Spar)
2 dl. water
100 g. suiker
muntblaadjes voor de garnering
4 ronde vormen van ca.8 cm doorsnede
appelpartjes voor garnering