Boeuf bourguignon
home > spar-recepten > Boeuf bourguignon
bereidingstijd: 25 min + ca. 1 1/2 uur stoven
Per portie: Energie 869 kj./ 209 kcal Eiwit 5 g. Vet 18 g. Koolhydraten 7 g.
Wijnadvies:
Juliènas, Cru du Beaujolais, Charles Meras, Zuid-Oost Frankrijk
Succestip:
Dit gerecht zal een dag van tevoren bereid aan smaak winnen! U kunt hierbij rijst of aardappeltjes serveren, maar als lunchgerecht met stokbrood is het ook heerlijk.
Snijd het vlees in grove dobbelstenen en kruid dit met peper en zout. Fruit in de boter de ui, knoflook en het spek aan. Uit de pan nemen en apart houden. In de braadjus op hoog vuur het rundvlees rondom goudbruin bakken. Niet te veel tegelijk, anders koelt de pan teveel af en zal het vlees niet kleuren! Als al het vlees is gebakken, dit weer bij elkaar in de pan doen en de zilveruitjes en de gebakken uien en spek er aan toevoegen. Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg de champignons, laurier en tijm er aan toe. Laat het geheel op matig vuur ca. 1½ uur stoven. Indien nodig nog wat water of bouillon toevoegen als het geheel teveel inkookt. Als de saus te dun is, dan kunt u hem licht binden met allesbinder. Vlak voor het serveren bestrooien met versgehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g. magere runderriblappen
2 grof gesneden uien
3 eetlepels zilveruitjes
1 fijngesneden teentje knoflook
100 g. spekreepjes
2 dl. rode wijn
1 dl. bouillon
12 champignons (gehalveerd)
2 eetlepels allesbinder (Honig)
boter om in te bakken
versgemalen peper en zout
1 eetlepel gehakte peterselie
1 takje tijm
1 blaadje laurier