Brazilie: Feijoada (bonenschotel met diverse gerookte vleessoorten)
home > spar-recepten > Brazilie: Feijoada (bonenschotel met diverse gerookte vleessoorten)
Per portie: energie 2739 KJ, 658 Kcal, 47 g. eiwit, 38 g. vet, 28 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten stoven
Wijnadvies:
Negro Cabernet Sauvignon, Gato, Chili
Succestip:
Serveer met kleine augurkjes of andere groenten in het zuur. Gebruik stokbrood in plaats van rijst.
Snijd de vleessoorten in blokjes en breng ze aan de kook met de bouillon, citroensap en rode wijn. Laat het op laag vuur ca. 2 uur zachtjes koken.
Bak de ui, knoflook en chilipoeder licht aan met de olijfolie. Voeg vervolgens de bonen toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het gestoofde vlees toe en laat even meegaan. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
De rijst verwarmen in de magnetron en op voorverwarmde borden scheppen. De bonenschotel rondom scheppen en het geheel bestrooien met de koriander.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blik bruine bonen (Spar) – 1 blik kidney bonen (Hak) – 150 g. gerookte ham – 150 g. gerookte kipfilet – 100 g. ontbijtspekreepjes – 150 g. rookworst (Spar) – 200 g. serranoham – 1/4 liter bouillon (Spar) – 1/2 uitgeperste citroen – 1 glas rode wijn – 1 fijngesneden rode ui – 1 uitgeperst teentje knoflook – 1 snufje chilipeper (Verstegen) – 2 eetlepels olijfolie (Carbonell) – 4 koppen gekookte rijst (Spar) – 1 eetlepel fijngehakte koriander (Verstegen)