Broodpudding van oliebollen met amandelspijs en een sinaasappelsaus

home > spar-recepten > Broodpudding van oliebollen met amandelspijs en een sinaasappelsaus

Per portie: Energie 2408 KJ, 579 Kcal, 14 g. eiwit, 28 g. vet, 68 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten intrekken + 45 minuten afbakken

Wijnadvies:
Een zoete rosé dessertwijn zoals Muscat d’Or Rosé de Beaume de Venise, goed op temperatuur (niet té koud), is een verrassend goede begeleider van dit nagerecht.

Succestip:
Gebruik, in plaats van sinaasappel en marmelade, aardbeienjam.
Vet een vuurvaste schaal in met zachte boter.

Snijd de oliebollen in dikke plakken en bestrijk ze met boter en sinaasappelmarmelade. Leg de plakken dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi met de fijngemaakte amandelspijs.

Meng de melk en de suiker en breng ze samen aan de kook. Neem het mengsel van het vuur en voeg de eieren toe. Giet dit over de oliebolplakken en laat ongeveer 30 minuten weken.

Breng vervolgens de overige marmelade en het sinaasappelsap aan de kook en laat dit inkoken tot een niet te dikke, stroperige saus. Zet de schotel in een grotere ovenschotel en vul die tot de helft met water.

Zet het geheel in een voorverwarmde oven op 180°C en bak ca. 45 minuten. Verhoog nu de oventemperatuur tot 200°C en laat nog ongeveer 10 minuten bakken, tot de bovenzijde goudbruin en krokant is.

Schep de broodpudding op voorverwarmde bordjes en serveer met vanille roomijs. Giet de warme sinaasappelsaus rond de pudding.





Ingrediënten voor 4 personen

Nagerecht voor 4 personen

- 40 g. zachte boter – 4 oliebollen met krenten en rozijnen – 100 g. amandelspijs (Oetker) – 8 eetlepels Engelse sinaasappelmarmelade (Chivers) – sap van 2 sinaasappels – 2 dl. melk – 2 eetlepels suiker (van Gilse) – 3 losgeklopte eieren – 4 bolletjes vanille roomijs