Caponata
home > spar-recepten > Caponata
bereidingstijd: 35 min
Per portie: Energie 966 kj./ 229 kcal Eiwit 3 g. Vet 18 g. Koolhydraten 15 g.
Wijnadvies:
Montepulciano, Italië
Succestip:
De caponata kan bijvoorbeeld ook worden verwerkt in een omelet of in combinatie met pasta of rijst.
Bak de aubergineblokjes in olijfolie om en om goudbruin, schep ze dan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de paprika, sjalotten en selderij aan en laat deze ook uitlekken op keukenpapier. Zet de tomaat, samen met de suiker, azijn, rozijnen, kappertjes en olijven in een ruime pan op het vuur en schep de eerder gebakken groenten erbij. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zeezout. Laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten op laag vuur zachtjes smoren. Strooi er bij het serveren versgebakken pijnboompitten over. Caponata kan zowel koud als warm worden gegeten, maar hij is de dag na bereiding het lekkerst.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
1 aubergine (dobbelstenen gesneden)
1 rode + 1 gele paprika (grove blokjes)
4 gehalveerde sjalotten
1/4 bleekselderij (grove blokjes)
2 tomaten (zonder zaadjes, in grove stukken)
2 eetlepels suiker
2 eetlepels rode wijnazijn (Fuchs)
60 g. rozijnen (Spar)
2 eetlepels kappertjes (Eldorado)
100 g. gesneden groene en zwarte olijven (Carbonell)
versgemalen peper en grof zeezout
30 g. pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie (Bertolli)