Carpaccio van eend met appel meloentartaar
home > spar-recepten > Carpaccio van eend met appel meloentartaar
Trek het vel van de eendenborst, leg het vlees op plastiekfolie en bedek rondom met grof zout, pak in en leg 3 uur in de koelkast
Klop een dressing van de helft van het limoensap met de olijfolie breng op smaak met peper
Snij de helft van het vruchtvlees van de meloen in kleine blokjes en de rest in plakjes
Meng de appel en meloenblokjes met de rest van het limoensap en kruid met peper en zout, zet koel weg
Haal een uur voor het serveren het vlees uit de koelkast, spoel het zout weg en dep droog, snij in flinterdunne plakjes
Schep in het midden van elk bord de appel-meloentartaar en schik daar rond in waaiervorm afwisselend plakjes eend en meloen, bestrooi met ganzenpasteischilfers
Besprenkel het vlees met de dressing en serveer
Ingrediënten voor 4 personen
Voorgerecht 30 min. / 4 personen
Ingrediënten
• 1 grote eendenborst
• 5 eetl. grof zout
• 1 rode appel, in kleine blokjes gesneden
• 1 groene appel, in kleine blokjes gesneden
• 1 meloen
• 50 g ganzenpastei met truffel, in flinterdunne schilfers gesneden
• 1,5 dl olijfolie extra vierge
• sap van 2 limoenen
• peper uit de molen en zeezout