Champignons in knoflook-kuidenolie
home > spar-recepten > Champignons in knoflook-kuidenolie
bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 1469 Kj/ 350 Kcal eiwit 17 g. vet 20 g. koolhydraten 28 g.
Wijnadvies:
Chianti, Sensi, Toscane, Italië
Succestip:
Bestrooi met vers geraspte kaas en laat onder de grill licht kleuren. Teveel aan kruidenolie kunt u afgedekt met plastic-folie ruim 1 week in de koelkast bewaren.
Maak eerst de knoflook-kruidenolie door alle ingrediënten te mengen met de olijfolie. Kruid de knoflook-kruidenolie met peper en zout. Borstel vervolgens de champignons schoon en snijd ze over de helft. Verhit de roomboter in een ruime pan en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de sjalotten en de hamblokjes toe en laat deze even meebakken. Schep dan de knoflook-kruidenolie bij het champignonmengsel en laat deze even mee-warmen. Breng het geheel, indien nodig, op smaak met peper en zout. De beetgaar gekookte tagliatelle verwarmen in een ruime pan en het champignon-mengsel hier aan toevoegen. Alles samen goed verhitten en in diepe borden serveren. Garneer met peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
2 bakjes champignons
2 eetlepels roomboter
3 fijngesneden sjalotjes
200 g. gekookte ham in kleine blokjes gesneden
4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie
400 g. beetgaar gekookte tagliatelle (Honig)
Voor de knoflook-kruidenolie:
3 fijngesneden sjalotjes
10 zeer fijn gesneden teentjes knoflook
4 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel gedroogde basilicum
2 dl. extra vièrge olijfolie (Carbonell)
versgemalen peper en zout
1 eetlepel gehakte peterselie voor de garnering