Charlotte met sinaasappel en muntgelei
home > spar-recepten > Charlotte met sinaasappel en muntgelei
bereidingstijd: 40 minuten + + 1 uur opstijven
Per portie: Energie 2393 kj./ 571 kcal. Eiwit 4 g. Vet 29 g. Koolhydraten 69 g.
Wijnadvies:
Zoete dessertwijn: Bergerac Moelleux Zuidwest-Frankrijk
Succestip:
U kunt de lange vingers van tevoren aan een kant door gesmolten chocolade halen en laten opstijven. Vervolgens hier de vorm mee bekleden.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de charlottevorm met de lange vingers. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en bewaar deze in de koelkast tot gebruik. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng het sinaasappelsap samen met de schilletjes aan de kook en laat dit een paar minuten door-koken. Voeg nu de uitgeknepen gelatineblaadjes er aan toe en meng dit goed door elkaar. Giet het geheel in een ruime kom en laat het op ijswater opstijven. Als het geheel lobbig begint te worden, geleidelijk de slagroom erdoor mengen en het geheel in de vorm scheppen. Strijk de bovenzijde glad af en laat dit, afgedekt met plasticfolie, in de koelkast ca. 1 uur opstijven. Breng in de tussentijd de wijn aan de kook en doe hier de 2 uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Laat dit ook op ijswater opstijven. Roer op het laatst de gehakte munt erdoor en laat dit nu in een schaaltje in de koelkast opstijven. Snijd hier, als het stijf is, blokjes van. Zet de charlottevorm even in een heet—waterbad en leg er een bord op. Draai dit nu voorzichtig om en plaats de charlotte op een mooie schaal. Garneren met de blokjes muntgelei, slagroom, partjes sinaasappel en een takje munt.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
10 gelatineblaadjes (Oetker)
3 dl. sinaasappelsap (Spar)
3 dl. slagroom
2 eetlepels sinaasappelschil in dunne reepjes
150 g. poedersuiker (van Gilse)
18 lange vingers (Spar)
2 eetlepels verse, gehakte munt
1 glas zoete witte wijn + 2 geweekte gelatine blaadjes
Voor de garnering:
sinaasappelpartjes
muntblaadjes
2 dl. opgeklopte slagroom
1 charlottevorm (lijkt op tulbandvorm, maar dan met geschulpte rand)