Chili con carne

home > spar-recepten > Chili con carne

bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 2254 Kj/ 538 Kcal eiwit 38 g. vet 23 g. koolhydraten 45 g.

Wijnadvies:
Graffigna Malbec, Argentinië

Succestip:
Serveer met vers afgebakken stokbrood.
Smelt de roomboter of margarine in een ruime pan met dikke bodem. Bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien, knoflook en paprikareepjes toe en laat deze meebakken. Hierna de tomatenketchup, chilisaus en water toevoegen en het geheel aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken. Voeg als laatste de kidneybonen toe en breng de Chili Con Carne indien nodig op smaak met peper en zout. Maak de komkommerplakjes aan met knoflooksaus en serveer dit met de Chili Con Carne.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

350 g. rundergehakt
1 eetlepel roomboter of margarine
2 grote uien in blokjes
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode paprika in reepjes
2 blikken uitgelekte
kidneybeans (800 g. JonkerFris)
6 eetlepels tomatenketchup (Heinz)
4 eetlepels sweet chilisaus (Conimex)
4 dl. liter water
peper en zout
2 komkommers geschild en in plakjes gesneden
2 eetlepels knoflooksaus (Calvé)