Chinese gehaktballetjes met gestoofde kerstomaatjes en miehoen
home > spar-recepten > Chinese gehaktballetjes met gestoofde kerstomaatjes en miehoen
bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 2268 Kj/ 539 Kcal eiwit 28 g. vet 32 g. koolhydraten 37 g.
Wijnadvies:
Jean Rosen Pinot Blanc d’Alsace
Succestip:
De gehaktballetjes kunnen ook koud geserveerd worden op een feestje.
Meng het gehakt in een ruime kom met het losgeklopte ei en voeg er de knoflook en de satémarinade aan toe. Breng dit op smaak met versgemalen peper en zout. Als de massa te slap is, meng er dan 2 eetlepels paneermeel door. Vorm hiervan kleine balletjes van ca.1½ cm en bak deze in hete olie aan alle kanten goudbruin en net gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm tot gebruik. Laat de miehoen ca. 2 minuten wellen in heet water. Bak de tomaatjes met boter om en om even aan. Voeg nu hier de mihoenmix aan toe en laat het geheel even zachtjes stoven. Schep de miehoen en de gehaktballetjes erbij en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Serveer dit gerecht met atjar.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
400 g. gemengd gehakt
1 losgeklopt ei
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 eetlepels paneermeel (Spar)
1 pakje satémarinade (Conimex)
3 eetlepels olie, om in te bakken
1 eetlepel roomboter
1 bakje kerstomaatjes
1 pakje mix voor miehoen (Conimex)
½ pak miehoen (Honig)
1 potje atjar (Conimex)
versgemalen peper en zout