Chocolademousse met nougatine en honing
home > spar-recepten > Chocolademousse met nougatine en honing
bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten opstijven
Per portie: Energie 1843 kj./ 438 kcal. Eiwit 5 g. Vet 35 g. Koolhydraten 28 g.
Wijnadvies:
een uitgesproken zoete sherry of een zoete witte port
Succestip:
U kunt de mousse ook met een spuitzak met een kartelspuitje opspuiten in een Champagneglas of in zelfgemaakte gembertuiles
Maak eerst de nougatine, door de suiker op laag vuur te koken totdat deze geheel gesmolten en goudbruin van kleur is. Meng dan de hazelnoten erdoor heen. (Pas op, de massa is zeer heet!). Bestrijk nu een schaal met de arachide-olie en schenk het noten/suikermengsel hier op uit. Laat dit afkoelen. De goed afgekoelde nougatine nu fijnmaken in de keukenmachine of fijnhakken. Bewaar dit droog tot gebruik. Klop de 2 dl. slagroom halfstijf samen met de honing. Roer dan de nougatine erdoor. Schaaf de chocolade met een kaasschaaf en smelt dit in een kom in een heetwaterbad. Roer de gesmolten chocolade geleidelijk door de slagroom en meng dit voorzichtig en niet te lang door elkaar. Dek dit nu af met plasticfolie en laat dit in de koelkast ca. 20 minuten opstijven. Schep nu met een ijsschep of een lepel mooie bolletjes of eivormen op gekoelde borden. Garneren met slagroom, aardbeien en nougatine.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
70 g. pure chocolade (Spar)
2 dl. slagroom
3 eetlepels honing (Spar)
6 eetlepels stijfgeklopte slagroom met suiker
Voor de nougatine:
1 zakje hazelnoten (Baukje)
100 g. suiker
1 eetlepel arachide-olie
aardbeien voor garnering