Cocktail van rode grapefruit

home > spar-recepten > Cocktail van rode grapefruit

Per portie: Energie 1033 Kj 246 Kcal eiwit 26 g. vet 12 g. koolhydraten 11 g.
Bereidingstijd: 25 minuten

Wijnadvies:
Rosado, Castillo de Moral, Valdepeñas, Spanje

Succestip:
Ook lekker met mandarijnen of sinasappels i.p.v. grapefruit.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Snijd de grapefruits uit zoals in recept op pagina 5 en vang het sap op.
Snijd de gekookte of gerookte kipfilets in blokjes en besprenkel ze met de helft van de dressing.
Serveer de cocktail in glazen op een laagje ijsbergsla. Verdeel de kipblokjes en grapefruit over de glazen en besprenkel ze met de rest van de dressing.
Garneer het geheel met een takje koriander.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

3 rode grapefruits
400 g. gekookte of gerookte kipfilet
1/4 krop ijsbergsla in dunne reepjes

Voor de dressing:
4 eetlepels maïsolie (Spar)
2 eetlepels rode wijnazijn (Fuchs)
sap van 2 limoenen
4 eetlepels sap van rode grapefruit
2 diagonaal gesneden bosuitjes
1 theelepeltje zéér fijn gesneden Spaanse peper
1 schepje suiker
1 eetlepel versgehakte koriander + korianderblaadjes voor de garnering
zout en versgemalen peper (Verstegen)