Concombre farcie

home > spar-recepten > Concombre farcie

bereidingstijd: 25 min + 15 minuten in de oven
Per portie: Energie 3664 Kj/ 876 Kcal eiwit 40 g. vet 39 g. koolhydraten 92 g.

Wijnadvies:
Merlot, Scalini, Veneto Italië

Succestip:
Vervang de peterselie door verse basilicum.
Was de komkommers, halveer ze over de lengte. Snijd ze nog een keer over de helft en verwijder de zaadlijsten. Meng het gehakt met het ei, paprikablokjes, lente ui-ringetjes, knoflook, 2 eetlepels paneermeel en oregano. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de komkommerhelften met het mengsel en bestrooi deze met de overige paneermeel. Zet de komkommer in een lichtbeboterde ovenschaal en leg kleine vlokjes boter op het gehakt. Laat de komkommers in ca. 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200°C. In de tussentijd de eiertagliatelle in ruim kokend water met wat zout beetgaar koken. Giet de pasta af en meng de olijfolie en de peterselie erdoor. Houd de pasta warm tot gebruik. Serveer de gevulde komkommers op voorverwarmde borden en schep de pasta rondom.





Ingrediënten voor 4 personen

Met gehakt gevulde komkommer uit de oven voor 4 personen

2 komkommers
500 g. gemengd gehakt
2 eetlepels boter
1 ei
4 eetlepels paneermeel (Spar)
1 theelepel oregano (Silvo)
1 geperst teentje knoflook
3 lente uitjes in ringetjes gesneden
1 rode paprika in kleine blokjes
1 pak eiertagliatelle (Grand Italia-500 g. )
versgemalen zout en peper
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)