Costoletta di maiale alla mostarda (Ribkarbonade met mosterdsaus)

home > spar-recepten > Costoletta di maiale alla mostarda (Ribkarbonade met mosterdsaus)

bereidingstijd: 30 min + 20 minuten in de oven
Per portie: Energie 6010 Kj/ 1434 Kcal Eiwit 54 g. Vet 106 g. Koolhydraten 71 g.

Wijnadvies:
Malbec-Sangiovese, Finca Las Hingueras, Mendoza, Argentinië

Succestip:
De aardappels kunt u ook van tevoren bereiden en later weer opwarmen.
Kruid de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met de grove mosterd en bestrooi ze met de salie. Dek ze vervolgens af met plasticfolie en laat ze ca. 30 minuten in de koelkast marineren. Wentel ze door de bloem en bak ze goudbruin in de olie met boter. Neem de karbonades vervolgens uit de pan en bak de sjalotten lichtbruin in de braadjus. Giet vervolgens de slagroom erbij en roer het goed door elkaar. Laat dit even doorkoken en bewaar de saus in een schaaltje tot gebruik. Was in de tussentijd de aardappels en boen ze goed schoon. Snijd ze in de lengte in 6 partjes. Leg ze in een ovenschaal en rangschik de uien er overheen. Kruid met versgemalen peper, zout en een paar takjes rozemarijn. Besprenkel het geheel olijfolie en zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Schep dit af en toe door elkaar. Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze met knoflook, peterselie, peper, zout en paneermeel en zet deze ook in de oven en bak ze zo’n 15 minuten en haal ze er daarna uit. Als de aardappels 15 minuten in de oven hebben gestaan, de koteletten er bovenop plaatsen en het geheel weer terug in de oven plaatsen. Haal na 5 minuten het geheel uit de oven en plaats de inmiddels gebakken tomaten rondom. De sjalottensaus apart serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

4 ribkarbonades (600 g)
4 eetlepels grove mosterd (Spar)
2 eetlepels bloem (Bindy)
3 eetlepels olijfolie (Bertolli) + 50 g boter
4 fijngesneden blaadjes salie
3 fijngesneden sjalotten
1 dl. slagroom
1 kilo stevig kokende aardappels
3 grof gesneden uienringen
3 el olijfolie (Bertolli)
takjes rozemarijn
zout en versgemalen peper
4 grote tomaten, gehalveerd
2 eetlepels gehakte peterselie
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
2 eetlepels paneermeel (Spar)